• HOME

This article has been translated. For the original please click here.

Επίδραση της χημικής απολέπισης του σαλικυλικού οξέος και διαφορά από το γαλακτικό οξύ και το γλυ...

0
0

SHARE

Επίδραση της χημικής απολέπισης του σαλικυλικού οξέος και διαφορά από το γαλακτικό οξύ και το γλυκολικό οξύ

Η χημική απολέπιση είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιεί χημικά για την απομάκρυνση της παλιάς κερατίνης και τη βελτίωση της ποιότητας του δέρματος . Ξεφλουδίζοντας την κερατίνη, αναμένεται βελτίωση των διαφόρων συμπτωμάτων.

Δεδομένου ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι χημικών παραγόντων απολέπισης, είναι αποτελεσματικό να χρησιμοποιείτε διαφορετικούς παράγοντες ανάλογα με τα δερματικά σας προβλήματα. Το σαλικυλικό οξύ είναι ένα από τα φάρμακα .

Το ξεφλούδισμα που μπορεί να γίνει στο σπίτι περιέχει επίσης σαλικυλικό οξύ, αλλά το αποτέλεσμα είναι ήπιο σε σύγκριση με το χημικό ξεφλούδισμα σε ιατρικά ιδρύματα και μπορεί να ειπωθεί ότι είναι ευκολότερο να επιτευχθεί το αποτέλεσμα εάν λάβετε θεραπεία σε ιατρικό ίδρυμα. Είναι ασφαλές να ελέγχετε εκ των προτέρων γιατί οι επιπτώσεις είναι διαφορετικές μεταξύ του σπιτιού και του ιατρικού σας ιδρύματος και των ανεπιθύμητων ενεργειών που εμφανίζονται σπάνια.

Επίσης, γνωρίζοντας τις διαφορές και τα χαρακτηριστικά του σαλικυλικού οξέος σε σύγκριση με άλλα φάρμακα όπως το γλυκολικό οξύ και το γαλακτικό οξύ, μπορείτε να λάβετε τη θεραπεία που σας ταιριάζει.

Χαρακτηριστικά και δράση του σαλικυλικού οξέος

Το σαλικυλικό οξύ είναι ένας τύπος βήτα υδροξυ οξέος που ονομάζεται BHA

Το σαλικυλικό οξύ είναι ένας τύπος β-υδροξυ οξέος που ονομάζεται BHA. Χρησιμοποιείται ως χημικός παράγοντας αποφλοίωσης επειδή έχει «κερατολυτική επίδραση» που αποδυναμώνει τον δεσμό μεταξύ των κερατινών στην εξώτατη πλευρά του δέρματος, ένα «μαλακτικό αποτέλεσμα κερατίνης» που μαλακώνει την κερατίνη και ένα «αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα» που καταστέλλει τη φλεγμονή .

Στο εξωτερικό, χρησιμοποιείται σε χημικές θεραπείες απολέπισης χωρίς αραίωση του σαλικυλικού οξέος, αλλά επειδή το πάχος του δέρματος των Orientals είναι λεπτότερο από αυτό των Westerners, το σαλικυλικό οξύ διεισδύει εύκολα βαθιά στο δέρμα και υπάρχει κίνδυνος πόνου. Για το λόγο αυτό, το "σαλικυλικό Macrogol" , το οποίο είναι ένα μείγμα με Macrogol, χρησιμοποιείται συνήθως στην Ιαπωνία .

Πριν από την ανάπτυξη της σαλικυλικής μακροόλης, χρησιμοποιήθηκε σαλικυλικό αιθανόλη αναμεμιγμένο με αιθανόλη, αλλά αν και διεισδύει βαθιά στο δέρμα και είναι πολύ αποτελεσματικό , μπορεί επίσης να διεισδύσει στο αίμα και να προκαλέσει δηλητηρίαση σαλικυλικού οξέος. Είχα αποφύγει .

Επομένως, ένας νέος χημικός παράγοντας αποφλοίωσης που απορροφά σαλικυλικό οξύ σε πολυαιθυλενογλυκόλη, επίσης γνωστός ως μακρογόλη, έχει αναπτυχθεί και χρησιμοποιείται τώρα ως μακρολόλη σαλικυλικού οξέος.

Σαλικυλικό οξύ που χρησιμοποιείται για σκοπούς άλλους από τη χημική απολέπιση

Το σαλικυλικό οξύ έχει μαλακτικό αποτέλεσμα κερατίνης που μαλακώνει την κερατίνη και αντιβακτηριακό αποτέλεσμα έναντι του αιτιολογικού παράγοντα των υδατικών σφαλμάτων, Hakusen, έτσι δεν χρησιμοποιείται μόνο ως χημικός παράγοντας αποφλοίωσης, αλλά και ως "Uonome" και "Uonome" που μπορούν να παραχθούν από σκληρή κερατίνη. Εκτός από τη θεραπεία του χταποδιού, χρησιμοποιείται επίσης ως συστατικό σε αλοιφές και ταινίες που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ζωύφιου νερού .

Δράση και επίδραση της χημικής απολέπισης

Η κύρια δράση της χημικής απολέπισης είναι η απομάκρυνση της κερατίνης από το δέρμα , η οποία αναμένεται να ομαλοποιήσει τον κύκλο κύκλου εργασιών, που είναι ο μεταβολισμός του δέρματος, και να αποκαταστήσει την αρχική λειτουργία του δέρματος .

Προώθηση του κύκλου εργασιών

Δομή δέρματος και μηχανισμός ανατροπής

Από το κάτω μέρος, η επιδερμίδα επιστρώνεται με ένα βασικό στρώμα, ένα ακανθώδες στρώμα, ένα κοκκώδες στρώμα και ένα κεράτινο στρώμα, και το μέσο πάχος των Ιαπωνών λέγεται ότι είναι περίπου 0,2 mm.

Στο βασικό στρώμα, υπάρχουν κύτταρα που παράγουν κερατινοποιημένα κύτταρα (κερατινοκύτταρα) που ονομάζονται βασικά κύτταρα και ονομάζονται "βλαστικά κύτταρα" επειδή συνεχίζουν να παράγουν κερατινοποιημένα κύτταρα.

Τα κερατινοποιημένα κύτταρα επαναλαμβάνουν τη «διαφοροποίηση» για να έχουν έναν συγκεκριμένο ρόλο και να ανεβαίνουν επάνω σχηματίζοντας ένα ακανθώδες στρώμα, ένα κοκκώδες στρώμα και ένα κεράτινο στρώμα και τελικά γίνονται κερατινοκύτταρα χωρίς πυρήνα. Η διαδικασία μετατροπής των κερατινοποιημένων κυττάρων σε κερατινοκύτταρα ονομάζεται «κερατινοποίηση».

Ο κύκλος εργασιών είναι ο μεταβολισμός του δέρματος και χρειάζονται περίπου 28 ημέρες για να δημιουργηθούν βασικά κύτταρα, να γίνουν κερατινοκύτταρα και να ξεφλουδίσουν . Η κερατινοποίηση είναι μέρος της διαδικασίας κύκλου εργασιών.

Ως αιτία διαταραχής του κύκλου εργασιών, η υπερβολική φροντίδα του δέρματος, οι υπεριώδεις ακτίνες, η γύρη κ.λπ. επιταχύνουν τον κύκλο κύκλου εργασιών και η δραστηριότητα των βασικών κυττάρων μειώνεται με τη γήρανση, η οποία επιβραδύνει τον κύκλο, προκαλώντας το δέρμα να γίνει ξηρό και ακμή και άλλο δέρμα. Θα οδηγήσει σε προβλήματα .

Βελτίωση ξηρού δέρματος

Όταν ο κύκλος κύκλου εργασιών αποκατασταθεί στο φυσιολογικό με χημική απολέπιση, μπορείτε να αποτρέψετε το στέγνωμα του δέρματος. Οι λόγοι για το ξηρό δέρμα περιλαμβάνουν τη διεύρυνση της κεράτινης στιβάδας, τη διακοπή της λειτουργίας φραγμού του δέρματος και το ανομοιογενές μέγεθος των κερατινοκυττάρων.

Στο στρώμα κερατοειδούς, ο φυσικός ενυδατικός παράγοντας "NMF" (Φυσικός Ενυδατικός Παράγοντας) που συγκρατεί το νερό στα κεράτια κύτταρα, το "φιλμ ελαίου δέρματος" που αποτρέπει την εξάτμιση του νερού από το δέρμα και το "κερατινοκυτταρικό λιπίδιο" που συνδέει τα κεράτια κύτταρα. Προσαρμόζοντας αυτές τις ισορροπίες, διατηρείται η λειτουργία φραγμού που προστατεύει το δέρμα από εξωτερικά ερεθίσματα όπως υπεριώδεις ακτίνες και γύρη.

Ωστόσο, εάν ο κύκλος κύκλου εργασιών διαταραχθεί και επιταχυνθεί η παραγωγή κερατινοποιημένων κυττάρων, επιταχύνεται επίσης η παραγωγή NMF. Αυτό παράγει ανώριμο NMF με λιγότερο νερό από το κανονικό, με αποτέλεσμα κερατινοκύτταρα με διαφορετική περιεκτικότητα σε νερό και σχήμα.

Εάν το δέρμα γίνει ανομοιόμορφο λόγω της συσσώρευσης κερατινοκυττάρων με διαφορετικά σχήματα, η ισορροπία των NMF, της σμηγματογόνου μεμβράνης και των λιπιδίων μεταξύ των κερατοκυττάρων, η λειτουργία φραγμού θα μειωθεί και το νερό θα εξατμιστεί, καθιστώντας το δέρμα πιο εύκολο να στεγνώσει .

Βελτίωση θαμπής και λεκέδων

Όταν διαταράσσεται ο κύκλος κύκλου εργασιών, συσσωρεύεται παλαιά και ανομοιόμορφη κερατίνη και το φως δεν περνά μέσα από το εσωτερικό του δέρματος και η αντανάκλαση είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται θαμπό .

Ρυθμίζοντας τον κύκλο κύκλου εργασιών, NMF στα κεράτια κύτταρα δημιουργείται επίσης στον κανονικό κύκλο, και το κεράτινο στρώμα σχηματίζεται από τα ομοιόμορφα κεράτια κύτταρα . Στη συνέχεια, το φως μπορεί εύκολα να περάσει και το φως αντανακλάται μέσα στο δέρμα, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο φωτεινό.

Επιπλέον, όταν ο κύκλος κύκλου εργασιών ρυθμίζεται με χημικό ξεφλούδισμα, η χρωστική μελανίνης αποβάλλεται μαζί με την κερατίνη, η οποία αναμένεται να βελτιώσει τους λεκέδες .

Οι κηλίδες, επίσης γνωστές ως γεροντικές ομάδες χρωστικών, προκαλούνται από τη συσσώρευση χρωστικών μελανίνης που προκαλείται από μακροχρόνια έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες.

Όταν εκτίθενται σε υπεριώδες φως, τα μελανοκύτταρα στο βασικό στρώμα παράγουν χρωστικές μελανίνης για την προστασία του δέρματος. Κανονικά, η χρωστική μελανίνης ξεφλουδίζεται μαζί με την κερατίνη, αλλά εάν διαταραχθεί ο κύκλος κύκλου εργασιών, η χρωστική μελανίνης δεν αποβάλλεται και συσσωρεύεται στο δέρμα, οπότε εμφανίζεται ως λεκές.

Βελτίωση των λεπτών ρυτίδων και του κρατήρα

Ανάλογα με τον χημικό παράγοντα απολέπισης, αναμένεται να είναι αποτελεσματικό στη βελτίωση των λεπτών ρυτίδων και του δέρματος του κρατήρα.

Το δέρμα αποτελείται από το στρώμα επιδερμίδας, το στρώμα δερματίτιδας και το υποδόριο λίπος από το εξωτερικό. Υπάρχει μια μείωση.

Το δέρμα του κρατήρα είναι μια κατάσταση στην οποία το δερματικό στρώμα, το οποίο δεν υφίσταται κύκλο εργασιών όπως η επιδερμίδα, έχει υποστεί βλάβη και το δέρμα γίνεται ανομοιόμορφο και προκαλείται κυρίως από φλεγμονή της ακμής .

Όταν ο χημικός παράγοντας απολέπισης διεισδύει στο δερματικό στρώμα, ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες που παράγουν υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο και ελαστίνη, οδηγώντας σε βελτίωση των λεπτών ρυτίδων και του δέρματος του κρατήρα.

Ωστόσο, για βαθιές ρυτίδες και κρατήρες που είναι δύσκολο να βελτιωθούν με χημικό ξεφλούδισμα, άλλες θεραπείες όπως η θεραπεία με λέιζερ και η ένεση μπορεί να προτείνονται.

Βελτιώνει τους εμφανείς πόρους και λειαίνει την υφή του δέρματος

Υπάρχουν λεπτές αυλακώσεις στην επιφάνεια του δέρματος που ονομάζονται "αυλακώσεις δέρματος". Οι αυλακώσεις του δέρματος τέμνονται σε σχήμα πλέγματος, και το τμήμα που περιβάλλεται από τις αυλακώσεις του δέρματος και είναι ψηλό ονομάζεται "λόφος δέρματος". "Η υφή του δέρματος είναι σε τάξη" σημαίνει ότι οι αυλακώσεις του δέρματος είναι στενές και οι λόφοι του δέρματος έχουν το ίδιο μέγεθος.

Οι πόροι βρίσκονται στη διασταύρωση του αυλακιού του δέρματος και του λόφου του δέρματος, και οι πόροι δεν είναι τόσο αισθητοί όσο σε ένα δέρμα με καλή υφή.

Όταν η ποσότητα νερού είναι χαμηλή και η παλιά κερατίνη συσσωρεύεται, η υφή γίνεται τραχιά και οι πόροι γίνονται αισθητοί . Επομένως, εάν η παλιά κερατίνη αφαιρεθεί με χημικό ξεφλούδισμα και σχηματιστεί ένα στρώμα κερατίνης με επαρκή περιεκτικότητα σε νερό, η υφή θα βελτιωθεί και οι πόροι θα είναι λιγότερο αισθητοί.

Βελτίωση ποτού

Το αλκοόλ είναι μια κατάσταση στην οποία ένα κοκκινωπό πρόσωπο διαρκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, ειδικά στα μάγουλα και το μέτωπο. Η αιτία του αλκοόλ δεν είναι σαφής, αλλά πιστεύεται ότι οφείλεται σε γενετικούς παράγοντες, ανοσολογικές διαταραχές στην επιφάνεια του δέρματος του προσώπου, βακτηριακές λοιμώξεις και την ανάπτυξη παρασίτων.

Δεν έχει καθιερωθεί μια βασική μέθοδος θεραπείας και λέγεται ότι μπορεί να βελτιωθεί με χημική απολέπιση, αλλά η λήψη αντιβιοτικών και η θεραπεία με λέιζερ είναι κοινά.

Πρόληψη της ακμής

Το σμήγμα που εκκρίνεται από τους πόρους καλύπτει το δέρμα και σχηματίζει μια μεμβράνη σμήγματος που αναμιγνύεται με τον ιδρώτα και αποτρέπει την εξάτμιση του νερού. Ωστόσο, όταν συσσωρεύεται η κερατίνη, οι πόροι κλείνονται και το σμήγμα συσσωρεύεται στους πόρους, με αποτέλεσμα το comed (menpo), η οποία είναι μια πρώιμη ακμή πριν από τη φλεγμονή ως βύσμα κερατίνης .

Όταν οι πόροι είναι φραγμένοι, τα βακτήρια ακμής που τρέφονται με το σμήγμα πολλαπλασιάζονται και προκαλούν φλεγμονή, η οποία επιδεινώνει την ακμή.

Όταν γίνεται χημική απολέπιση για την αφαίρεση της συσσωρευμένης κερατίνης, το βύσμα της κερατίνης αφαιρείται επίσης, το οποίο μπορεί να ειπωθεί ότι αποτρέπει την πρόωρη ακμή .

Επιπλέον, με τη χρήση ενός χημικού παράγοντα αποφλοίωσης που έχει ως αποτέλεσμα τη θανάτωση βακτηρίων ακμής, μπορεί να αναμένεται να είναι αποτελεσματικό κατά της φλεγμονώδους ακμής.

Ιστότοποι και προφυλάξεις που μπορούν να εκτελεστούν με χημικό ξεφλούδισμα

Περιοχή όπου είναι δυνατή η χημική απολέπιση

Το χημικό ξεφλούδισμα μπορεί να εφαρμοστεί στις ακόλουθες περιοχές εκτός από το πρόσωπο.

  • Ντεκόρ
  • πίσω
  • στήθος
  • Και οι δύο αγκώνες
  • Μέση
  • Γάιδαρος
  • γόνατο
  • αστράγαλος

Δράσεις για αποφυγή πριν από τη χημική απολέπιση

Όταν το χημικό ξεφλούδισμα εφαρμόζεται όταν το δέρμα είναι φλεγμονή, το φάρμακο διεισδύει βαθιά στο δέρμα και μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και πόνο . Επομένως, αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος περίπου ένα μήνα πριν λάβετε τη θεραπεία.

Ημέρες μέχρι τη θεραπεία Σημειώσεις
πριν 1 μηνά Χημική απολέπιση, αποτρίχωση με ηλεκτρικό / κερί, μακιγιάζ τέχνης, θεραπεία με λέιζερ
3 εβδομάδες πριν Ηλιοκαμένος
Πριν από 1 εβδομάδα Χρήση εξωτερικού φαρμάκου για τη θεραπεία της ακμής
Πριν από 3 ημέρες έως την ημέρα Συσκευασία, ξύρισμα, πλύσιμο προσώπου

Δράσεις για αποφυγή μετά από χημική απολέπιση

Σημειώστε τα ακόλουθα, καθώς το δέρμα είναι επιρρεπές σε ξηρότητα και ερεθισμό μετά από χημική απολέπιση.

Επιπλέον, συνιστάται η χρήση αντηλιακού για ένα μήνα μετά τη θεραπεία, επειδή οι υπεριώδεις ακτίνες και η τριβή επηρεάζονται εύκολα από εξωτερικά ερεθίσματα και είναι πιθανό να εμφανιστούν λεκέδες.

Ημέρες από τη διαδικασία Σημειώσεις
Μέχρι ένα μήνα αργότερα Χημική απολέπιση, αποτρίχωση με ηλεκτρικό / κερί, μακιγιάζ τέχνης, θεραπεία με λέιζερ
Μέχρι 2 εβδομάδες αργότερα Υπερβολικό μαύρισμα
Μέχρι μία εβδομάδα αργότερα Πισίνα / ιαματική πηγή, βαριά ποτά, συσκευασία, τρίψιμο, ξύρισμα, μασάζ, χρώμα περμανάντ

Όσοι χρειάζονται διαβούλευση με γιατρό όταν λαμβάνουν χημικό ξεφλούδισμα

  • Κατά τη θεραπεία του έρπητα
  • Σύσταση Keroid
  • Έγκυος / γαλουχία
  • Όσοι έχουν υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία ή χειρουργική επέμβαση εντός 2 μηνών
  • Εκείνοι που έχουν διαταραχή αίσθησης πόνου / παράλυση των νεύρων στο σημείο θεραπείας
  • Όσοι έχουν οίδημα στο σημείο θεραπείας

Το σαλικυλικό Macrogol είναι αποτελεσματικό στη βελτίωση της ακμής

Το σαλικυλικό Macrogol είναι ένας συνδυασμός σαλικυλικού οξέος και βάσης macrogol, και χρησιμοποιείται κυρίως στην Ιαπωνία . Το σαλικυλικό οξύ ανακρυσταλλώνεται εύκολα όταν ρυθμίζεται και εξουδετερώνεται, και είναι δύσκολο να το μορφοποιηθεί. Επομένως, το σαλικυλικό οξύ χρησιμοποιείται σε προκαθορισμένη συγκέντρωση 30% και ph 1,7 .

Παρόμοια με άλλους χημικούς παράγοντες απολέπισης, το χημικό ξεφλούδισμα με σαλικυλικό οξύ μπορεί να αναμένεται να βελτιώσει το ξηρό δέρμα, το θαμπό / λεκέδες, τις ρυτίδες και το δέρμα κρατήρα, τα προβλήματα των πόρων και το αλκοόλ . Πάνω απ 'όλα, λέγεται ότι είναι αποτελεσματικό στη βελτίωση της ακμής .

Δεδομένου ότι το σαλικυλικό οξύ είναι λιποδιαλυτό και εύκολα διαλυτό σε λίπος, μπορεί να διαλύσει τα βύσματα κερατίνης που έχουν φραγμένους πόρους και βελτιώνοντας την απόφραξη των πόρων, οδηγεί σε βελτίωση της ακμής .

Όχι μόνο βελτιώνει την ακμή, αλλά έχει και το αποτέλεσμα της αφαίρεσης της κερατίνης, έτσι μπορείτε να στοχεύσετε σε δέρμα που είναι λιγότερο επιρρεπές στην ακμή, αποτρέποντας το φράξιμο των πόρων .

Λόγοι για τους οποίους η ερυθρότητα και ο πόνος είναι λιγότερο πιθανό να εμφανιστούν με το σαλικυλικό μακρογόλιο

Συνδυάζοντας το σατυλικό οξύ με τη βάση μακρογόλης, δεν διεισδύει στα στρώματα κάτω από την κεράτινη στιβάδα, οπότε τείνει να είναι λιγότερο επιρρεπές σε ερυθρότητα και πόνο που προκαλείται από τη βαθιά διείσδυση του φαρμάκου .

Δεδομένου ότι το στρώμα κερατοειδούς είναι εξαιρετικά λιποδιαλυτό στο σύνολό του, έχει υψηλή συγγένεια με το λιποδιαλυτό σαλικυλικό οξύ και τείνει να απορροφάται εύκολα από το δέρμα.

Όταν το σαλικυλικό οξύ διεισδύει βαθιά στο δέρμα, μπορεί να απορροφηθεί στο αίμα από τους σμηγματογόνους αδένες και να προκαλέσει δηλητηρίαση από σαλικύλιο. Επομένως, είναι απαραίτητο να μειωθεί η απορρόφηση στο δέρμα για ασφαλή χρήση.

Προκειμένου το φάρμακο να διεισδύσει μόνο στην κεράτινη στιβάδα, είναι απαραίτητο να αυξηθεί η συγγένεια μεταξύ του σαλικυλικού οξέος και της βάσης να αναμιχθεί και να διατηρηθεί το σαλικυλικό οξύ στη βάση.

Δεδομένου ότι η βάση μακρορόλης που χρησιμοποιείται για το σαλικυλικό μακρογόλιο είναι μια υδατοδιαλυτή βάση που δεν απορροφάται μέσω του δέρματος, θα πρέπει να αναμιγνύεται με σαλικυλικό οξύ που απορροφάται εύκολα από το δέρμα για να διατηρείται το σαλικυλικό οξύ στη βάση μακρογόλης. Είναι δυνατό .

Επομένως, η βάση μακρογόλης χρησιμοποιείται για σαλικυλικό οξύ.

Τι πρέπει να γνωρίζετε προτού κάνετε σαλικυλικό macrogol

Αριθμός και τιμή σαλικυλικού macrogol

Το σαλικυλικό Macrogol μπορεί να ληφθεί βασικά μία φορά κάθε δύο εβδομάδες έως ένα μήνα . Μπορεί να αισθανθείτε το αποτέλεσμα ταυτόχρονα, αλλά εάν λαμβάνετε τακτική θεραπεία, ο κύκλος κύκλου εργασιών θα προσαρμοστεί και μπορείτε να αναμένετε βελτίωση της ποιότητας του δέρματος .

Το σαλικυλικό Macrogol είναι δωρεάν πρακτική και δεν καλύπτεται από ασφάλιση, επομένως το κόστος ποικίλλει ανάλογα με το ιατρικό ίδρυμα. Επιπλέον, μπορεί να συνδυαστεί με μια άλλη θεραπεία, όπως η εισαγωγή ιόντων, οπότε επικοινωνήστε με κάθε ιατρικό ίδρυμα πριν από τη θεραπεία για λεπτομερή έξοδα.

Σαλικυλικό μακρογόλιο
Εφάπαξ χρέωση 5.500 γιεν έως 25.500 γιεν
Αριθμός φορών 3 έως 6 φορές

Ο αριθμός των θεραπειών μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την κατάσταση του δέρματος και της ακμής.

Πιθανές επιπλοκές μετά το σαλικυλικό μακρογόλιο

Το σαλικυλικό Macrogol δεν έχει χρόνο διακοπής λειτουργίας και αντιδρά μόνο στο στρώμα κερατοειδούς, οπότε τείνει να έχει λιγότερες παρενέργειες όπως ερυθρότητα και πόνο που προκαλείται από τη διείσδυση του φαρμάκου βαθιά στο δέρμα.

Να είστε προσεκτικοί αμέσως μετά τη θεραπεία του σαλικυλικού macrogol

Μετά τη θεραπεία της σαλικυλικής μακρολόλης, δεν υπάρχει σχεδόν κανένα πρόβλημα στην καθημερινή ζωή, αλλά ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού του ιατρικού ιδρύματος και δώστε προσοχή στα ακόλουθα.

      • Μπάνιο / πλύσιμο προσώπου

Είναι δυνατό από την ημέρα, αλλά προσέξτε να μην τρίψετε το σημείο θεραπείας. Ωστόσο, αποφύγετε τις καυτές σάουνες και το μπάνιο σε ιδρωμένες θερμοκρασίες για περίπου 3 ημέρες για να αποφύγετε τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος.

      • φτιαχνω, κανω

Ανάλογα με το ιατρικό ίδρυμα, το μακιγιάζ μπορεί να εφαρμοστεί αμέσως μετά τη διαδικασία. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας εκ των προτέρων, καθώς εξαρτάται από το ιατρικό ίδρυμα.

      • κίνηση

Ελαφριά άσκηση που δεν ιδρώνει μπορεί να πραγματοποιηθεί από την ίδια ημέρα και ενέργειες που ενεργοποιούν την κυκλοφορία του αίματος, όπως η έντονη άσκηση μπορεί να πραγματοποιηθεί από την επόμενη μέρα. Αποφύγετε τη χρήση της πισίνας για μία εβδομάδα μετά τη διαδικασία, καθώς ο ερεθισμός που προκαλείται από το χλώριο μπορεί να προκαλέσει μελάγχρωση.

      • Πίνω

Μπορείτε να πίνετε από την ημέρα, αλλά αποφύγετε να πίνετε πάρα πολύ την ημέρα, καθώς θα οδηγήσει σε υπερβολική προώθηση της κυκλοφορίας του αίματος.

Ροή θεραπείας

(1) Συμβουλευτική

Θα ελέγξουμε την κατάσταση του δέρματος και θα προετοιμαστούμε για τη θεραπεία.
Εάν πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό, συμβουλευτείτε τη στιγμή της παροχής συμβουλών.

(2) Πλύσιμο προσώπου

Εάν φοράτε μακιγιάζ, πρέπει να το αφαιρέσετε πριν από τη διαδικασία.

(3) Θεραπεία απολέπισης

Ο χρόνος εφαρμογής του σαλικυλικού macrogol είναι περίπου 5 λεπτά.

(4) Ψύξη

Σκουπίστε το σαλικυλικό μακρογόλιο και ψύξτε την πληγείσα περιοχή εάν είναι απαραίτητο.

Χημικοί παράγοντες αποφλοίωσης εκτός από το σαλικυλικό μακρογόλιο

Επίπεδο αποφλοίωσης όνομα Βάθος που πρέπει να ξεφλουδιστεί Χρησιμοποιούμενα φάρμακα Ενδείξεις
1 Ρηχό στρώμα Κέρας στρώμα Φρουτικό οξύ με συγκέντρωση 20% έως 35%, σαλικυλικό οξύ Trichloroic acid με συγκέντρωση 10% έως 20% Ακμή / ακμή ουλές από συκώτι φαγόπυρου
2 Ρηχό στρώμα Κοκκώδες στρώμα
3 Μεσαίο στρώμα Ένα μέρος της επιδερμίδας στο στρώμα της δερματικής θηλής Γλυκολικό οξύ με συγκέντρωση 50% έως 70% τριχλωροϊκό οξύ με συγκέντρωση 35% έως 50% Χρωματισμός λεκέδων
Τέσσερις Βαθύς Επιδερμίδα έως δερματική στιβάδα θηλής, δικτυωτή στιβάδα Υγρή φαινόλη Baker Gordon (συγκέντρωση 88% ή περισσότερο) Βαριές ρυτίδες Ακμή σημάδια Μεγάλοι πόροι Χαλάρωση

Γλυκολικό οξύ

Το χημικό ξεφλούδισμα λέγεται ότι αντενδείκνυται για τον κίτρινο αγώνα, αλλά δεδομένου ότι η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του γλυκολικού οξέος επιβεβαιώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, η χημική απολέπιση έγινε ευρέως διαδεδομένη και στην Ιαπωνία.

Το γλυκολικό οξύ, όπως το σαλικυλικό macrogol, είναι ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως .

Το γλυκολικό οξύ είναι ένας τύπος α-υδροξυ οξέος που ονομάζεται AHA και το AHA ονομάζεται επίσης οξύ φρούτων επειδή συχνά περιέχεται στα φρούτα.

Το γλυκολικό οξύ μπορεί να ρυθμιστεί σε συγκέντρωση και ph ανάλογα με την κατάσταση και τα συμπτώματα του δέρματος .

Εκτός από τη ρύθμιση της συγκέντρωσης και του ph, το βάθος της διείσδυσης του φαρμάκου ποικίλλει ανάλογα με το χρόνο εφαρμογής στο δέρμα, επομένως είναι κατάλληλο για διάφορα συμπτώματα, αλλά όταν εφαρμόζεται γλυκολικό οξύ υψηλής συγκέντρωσης, εμφανίζονται πόνοι, ερυθρότητα και χρωματισμός. Μπορεί να συμβεί .

Διαφορά από το σαλικυλικό macrogol

Σαλικυλικό μακρογόλιο Γλυκολικό οξύ
Τύπος οξέος BHA ΑΧΑ
Οξύ ιδιότητες Λιποδιαλυτό Υδατοδιαλυτό
Παρενέργειες Σπάνια κοκκινωπό, επώδυνο, σκουριά Ερυθρότητα, πόνος, καπάκια
χαρακτηριστικό Ξεφλούδισμα κερατίνης, μαλακτικό κερατίνης Απολέπιση της κερατίνης, εξασθένιση του δεσμού της κερατίνης

Το σαλικυλικό οξύ είναι λιποδιαλυτό, το οποίο είναι εύκολα διαλυτό στο σμήγμα, ενώ το γλυκολικό οξύ είναι υδατοδιαλυτό, το οποίο είναι εύκολα διαλυτό στο νερό. Όπως το σαλικυλικό οξύ, έχει μια δράση απολέπισης της κερατίνης, οπότε μπορείτε να αφαιρέσετε την κερατίνη εφαρμόζοντας ένα φάρμακο .

Δεδομένου ότι το στρώμα κερατοειδούς είναι εξαιρετικά λιπόφιλο, μπορεί να ειπωθεί ότι το σαλικυλικό οξύ, το οποίο είναι λιπόφιλο, έχει υψηλότερη συγγένεια από το γλυκολικό οξύ. Από την άλλη πλευρά, επειδή έχει υψηλή συγγένεια με το στρώμα κερατοειδούς, απορροφάται εύκολα από το δέρμα και αν διεισδύσει βαθιά, μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση σαλικυλικού οξέος, επομένως χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με μακρογόλη, η οποία είναι υδατοδιαλυτή βάση.

Η κύρια διαφορά από το γλυκολικό οξύ είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της χωρίς ανάμιξη με τη βάση και το σαλικυλικό οξύ δεν χρειάζεται να ρυθμιστεί σε συγκέντρωση. Επιπλέον, ο χρόνος εφαρμογής στο δέρμα καθορίζεται σε περίπου 5 λεπτά, και ακόμη και αν εφαρμόζεται για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο ή περισσότερο, το βάθος της διείσδυσης του φαρμάκου δεν αλλάζει, έτσι η ερυθρότητα και ο πόνος που προκαλείται από τη βαθιά διείσδυση τείνουν να είναι λιγότερο πιθανό να συμβούν. Υπάρχει .

Το γλυκολικό οξύ έχει ως αποτέλεσμα την αποστείρωση των βακτηρίων ακμής που προκαλούν την ακμή, οπότε όχι μόνο αφαιρεί το σμήγμα που συσσωρεύεται στους πόρους, αλλά και αποστειρώνει τα βακτήρια της ακμής, στοχεύοντας σε μια ποιότητα δέρματος που είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει ακμή. Θα.

Γαλακτικό οξύ

Όπως το γλυκολικό οξύ, το γαλακτικό οξύ είναι ένας τύπος AHA και επειδή έχει μεγαλύτερο μόριο από το γλυκολικό οξύ, διεισδύει ρηχά στο δέρμα και το φάρμακο παραμένει μόνο στην επιφανειακή στιβάδα του στρώματος κερατοειδούς, έτσι το αποτέλεσμα είναι ήπιο .

Επομένως, είναι ένα χημικό ξεφλούδισμα που είναι εύκολο να φτιαχτεί για εκείνους που λαμβάνουν χημικό ξεφλούδισμα για πρώτη φορά, εκείνους που θέλουν να λευκαίνουν, και εκείνους που δεν έχουν γλυκολικό οξύ ή σαλικυλικό οξύ στο δέρμα τους.

Τριχλωροοξικό οξύ

Καθώς οι ινοβλάστες μειώνονται με την ηλικία, το κολλαγόνο κ.λπ. επίσης μειώνεται, αλλά όταν γίνεται χημική απολέπιση με τριχλωροοξικό οξύ, το φάρμακο διεισδύει στη δερματική στιβάδα που περιέχει ινοβλάστες, έτσι κολλαγόνο κ.λπ. Προωθεί την παραγωγή υαλουρονικού οξέος και ελαστίνης, οδηγώντας σε βελτίωση των ρυτίδων και χαλάρωσης .

Ωστόσο, το ξεφλούδισμα του δέρματος των έγχρωμων φυλών με τριχλωροοξικό οξύ και μόνο μπορεί να προκαλέσει μελάγχρωση και πόνο .

Φλούδα μασάζ

Το μασάζ φλούδας είναι ένας χημικός παράγοντας αποφλοίωσης του οποίου τα κύρια συστατικά είναι τριχλωροοξικό οξύ και χαμηλής συγκέντρωσης υπεροξείδιο του υδρογόνου και αναφέρεται σε χημικό ξεφλούδισμα χρησιμοποιώντας μια χημική ουσία που ονομάζεται PRX-T33 από την WiQo med της Ιταλίας.

Προσθέτοντας υπεροξείδιο υδρογόνου χαμηλής συγκέντρωσης στο τριχλωροοξικό οξύ, είναι δυνατόν να διεισδύσει το φάρμακο στο δερματικό στρώμα ενώ καταστέλλεται η δράση απολέπισης της κερατίνης της επιδερμίδας, προωθεί την παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος και προωθεί την αναγέννηση του δέρματος .

Το τριχλωροοξικό οξύ μόνο προκαλεί πόνο και ερυθρότητα, αλλά προσθέτοντας υπεροξείδιο υδρογόνου χαμηλής συγκέντρωσης, είναι δυνατόν να προωθηθεί η παραγωγή κολλαγόνου χωρίς να προκληθεί η δράση παγώματος που ξεφλουδίζει το δέρμα.

Διάλυμα φαινόλης

Λέγεται ότι το πρώτο χημικό ξεφλούδισμα στην Ιαπωνία είναι το διάλυμα φαινόλης, το οποίο έχει το ισχυρότερο αποτέλεσμα.

Δεδομένου ότι το φάρμακο διεισδύει στη δερματική στιβάδα, το διάλυμα φαινόλης προάγει την παραγωγή υαλουρονικού οξέος, κολλαγόνου και ελαστίνης, αλλά όταν το διάλυμα φαινόλης χρησιμοποιείται για Ιάπωνες με λεπτό στρώμα κερατοειδούς, παρενέργειες όπως ερυθρότητα και πόνος εμφανίζονται έντονα. , Ο χρόνος διακοπής τείνει να είναι μεγάλος .

Δεδομένου ότι είναι το πιο αποτελεσματικό ξεφλούδισμα χημικών, σπάνια χρησιμοποιείται για καλλυντικούς σκοπούς στην Ιαπωνία, αλλά χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία ασθενειών όπως ο επιφανειακός καρκίνος των βασικών κυττάρων, η κερατίωση του ήλιου και η νόσος του Bowen. Υπάρχει.

Διαφορά μεταξύ χημικής απολέπισης και απολέπισης που μπορεί να γίνει στο σπίτι

Η χημική απολέπιση είναι ιατρική πρακτική

Η Ιαπωνική Εταιρεία Δερματολογίας έχει δηλώσει σαφώς ότι το χημικό ξεφλούδισμα είναι ιατρική πρακτική και ότι το χημικό ξεφλούδισμα πρέπει να γίνεται από τον γιατρό και υπό την επίβλεψη του γιατρού .

Το ξεφλούδισμα που μπορεί να γίνει στο σπίτι έχει ήπια δράση απολέπισης

Ορισμένα προϊόντα περιέχουν επίσης γλυκολικό οξύ ή σαλικυλικό οξύ για απολέπιση που μπορεί να πραγματοποιηθεί στο σπίτι. Οι εμπορικά διαθέσιμοι παράγοντες αποφλοίωσης πωλούνται σε χαμηλότερη συγκέντρωση από ότι το ξεφλούδισμα που λαμβάνεται σε ιατρικά ιδρύματα για λόγους ασφάλειας, επομένως η δράση αποφλοίωσης της κερατίνης είναι ηπιότερη από εκείνη της χημικής απολέπισης.

Δεδομένου ότι το γλυκολικό οξύ που περιέχει συγκέντρωση 3,6% ή περισσότερο χαρακτηρίζεται ως «δηλητηριώδες δράμα», είναι ένα «δράμα» που μπορεί να αποκτηθεί από εκείνους που έχουν ολοκληρώσει το τμήμα που σχετίζεται με την εφαρμοσμένη επιστήμη, τους φαρμακοποιούς κ.λπ. Μόνο το άτομο που κατέχει τα προσόντα του "Handling Manager" μπορεί να το χειριστεί . Επομένως, είναι δύσκολο να ληφθεί ένας παράγοντας αποφλοίωσης που περιέχει 3,6% ή περισσότερο γλυκολικό οξύ εκτός ιατρικών ιδρυμάτων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί καλλυντικών προτύπων, το σαλικυλικό οξύ μπορεί να προστεθεί στα καλλυντικά που διατίθενται στο εμπόριο έως και 0,2% του σκευάσματος .

Οι παράγοντες αποφλοίωσης που μπορούν να ληφθούν με ιδιωτική εισαγωγή από το εξωτερικό ενδέχεται να περιέχουν 3,6% ή περισσότερο γλυκολικό οξύ και 0,2% ή περισσότερο σαλικυλικό οξύ και η μεταφορά ή πώληση σε άλλους απαγορεύεται από το νόμο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο τον αγοραστή. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν το χρησιμοποιείτε, καθώς μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα και πόνο .

Τύποι αποφλοίωσης που μπορείτε να κάνετε μόνοι σας

Ξεφλούδισμα σαπουνιού

Το σαπούνι ξεφλούδισμα είναι μια απλή μέθοδος αποφλοίωσης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και σε ολόκληρο το σώμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί καθημερινά. Τα AHA και το σαλικυλικό οξύ περιλαμβάνονται ως παράγοντες απολέπισης.

Ξεφλούδισμα γέλης

Το ξεφλούδισμα της γέλης αποτελείται κυρίως από έναν παράγοντα πηκτωματοποίησης που σκληραίνει όταν υποβληθεί σε τρίψιμο και ένα επιφανειοδραστικό που έχει αποστειρωτική και βακτηριοκτόνο δράση. Όταν τρίβεται στο δέρμα με τη δράση του πηκτικού παράγοντα, γίνεται λευκή μάζα και γίνεται καυλιάρης. Ξεφλούδισμα που εμπλέκει το σμήγμα.

Ορισμένα προϊόντα απολέπισης γέλης περιέχουν AHA και σαλικυλικό οξύ.

Εισαγωγή ιόντων που αναμένεται να έχει συνεργιστικό αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με χημικό ξεφλούδισμα

Ιονική δομή εισαγωγής_ δέρματος που αναμένεται να έχει συνεργιστικό αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με χημική απολέπιση

Αφαιρώντας την κερατίνη με χημική απολέπιση, μπορεί να αποκατασταθεί η αρχική λειτουργία του δέρματος, αλλά μετά τη λήψη χημικής απολέπισης, το δέρμα είναι πολύ ευαίσθητο και ερεθίζεται εύκολα, οπότε φροντίστε να το ενυδατώσετε και να το φροντίσετε μετά. Πρέπει να το κάνετε.

Ωστόσο, τα λοσιόν και τα υγρά ομορφιάς που συνήθως χρησιμοποιούμε διεισδύουν μόνο στο στρώμα κερατοειδούς, όχι στα στρώματα κάτω από την κεράτινη στιβάδα.

Επομένως, ανάλογα με το ιατρικό ίδρυμα, η εισαγωγή ιόντων που επιτρέπει στα δραστικά συστατικά του δέρματος, όπως η βιταμίνη C και τα αμινοξέα να διεισδύσουν στο δέρμα, μπορεί να συνδυαστεί με χημική απολέπιση.

Η εισαγωγή ιόντων είναι μια διαδικασία που επιτρέπει στα αμινοξέα και τη βιταμίνη C, που είναι δύσκολο να εισπνεύσουν μέσω του δέρματος, να διεισδύσουν στο δέρμα περνώντας ένα ασθενές ρεύμα .

Το στρώμα κερατοειδούς είναι όξινο και πλούσιο σε θετικά ιόντα, ενώ τα στρώματα κάτω από το κοκκώδες στρώμα είναι αλκαλικά και πλούσια σε αρνητικά ιόντα. Επομένως, επειδή υπάρχει ένα λεπτό ηλεκτρικό φιλμ μεταξύ του στρώματος κερατοειδούς και του στρώματος κόκκων, απωθούν το ένα το άλλο, καθιστώντας δύσκολη τη διείσδυση υγρών ομορφιάς κάτω από το στρώμα κόκκων.

Περνώντας ένα ασθενές ρεύμα με τη μηχανή εισαγωγής ιόντων, η απώθηση μεταξύ της στιβάδας κερατοειδούς και της στιβάδας κόκκων εξασθενεί, γεγονός που καθιστά ευκολότερη τη διείσδυση υγρών ομορφιάς.

Εάν είστε ιατρικό ίδρυμα, μπορείτε να στοχεύσετε σε ένα συνεργιστικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με άλλες θεραπείες όπως χημική αποφλοίωση και εισαγωγή ιόντων, και μπορεί να ειπωθεί ότι μπορείτε να λάβετε αποτελεσματική θεραπεία χημικής απολέπισης .

0
0

SHARE