• HOME

This article has been translated. For the original please click here.

Efectul peelingului chimic al acidului glicolic și diferența dintre peelingul acid salicilic și a...

0
0

SHARE

femeie

Peelingul chimic este un tratament care îmbunătățește calitatea pielii prin îndepărtarea cheratinei vechi acumulate pe piele folosind o substanță chimică care elimină cheratina .

Există mai multe tipuri de medicamente peeling chimice disponibile la instituțiile medicale, dintre care unul este acidul glicolic .

Deoarece fiecare medicament are propriile sale caracteristici, se poate spune că efectul tratamentului poate fi obținut mai ușor prin selectarea medicamentului care se potrivește problemelor dvs. de piele.

Peelingul se poate face și acasă, dar agenții chimici de peeling utilizați la instituțiile medicale au o concentrație mai mare decât agenții care pot fi folosiți acasă, deci vă puteți aștepta la un efect mai mare.

Pe de altă parte, riscul de efecte secundare nu este zero din cauza efectului crescut.

Pe lângă caracteristicile acidului glicolic în comparație cu alți agenți chimici de peeling, cunoașterea în prealabil a efectelor secundare ale acidului glicolic vă permite să primiți peeling chimic care vi se potrivește.

Caracteristicile și acțiunea acidului glicolic

Acidul glicolic este un tip de AHA (a-hidroxi acid)

Acidul glicolic este un tip de AHA solubil în apă. Pe lângă acidul glicolic, AHA include și acid malic, acid lactic, acid citric și acid tartric. AHA este, de asemenea, cunoscut sub numele de acid din fructe, deoarece este abundent în fructe, iar acidul glicolic este conținut în trestie de zahăr și struguri.

Acidul glicolic este un membru al familiei AHA, care apare în mod natural în alimente și a fost folosit de secole ca tratament de întinerire cutanată. Recent s-a dovedit a fi un agent de peeling versatil și este acum utilizat pe scară largă pentru tratarea multor defecte ale epidermei și dermul papilar într-o varietate de concentrații, variind de la 20% la 70%, în funcție de afecțiunea tratată.

Sursa : Utilizarea acidului glicolic ca agent de peeling / Biblioteca Națională de Medicină

Numele acidului Fructe incluse
Acid glicolic Trestie de zahăr și struguri
Acid lactic Struguri
Acid de mere măr
Acid tartrat Strugură de lămâie
acid citric citrice

Dintre AHA , acidul glicolic și acidul lactic sunt adesea folosite ca agenți chimici de peeling în instituțiile medicale, dar din moment ce acidul glicolic are o dimensiune moleculară mai mică decât acidul lactic, dacă este utilizat la aceeași concentrație, va avea loc reacția agentului. Se spune că este mare.

Numele acidului Greutate moleculară
Acid glicolic 76,05g / mol
Acid lactic 90,08 / mol
Acid de mere 134,08 / mol
Acid tartrat 150,08 / mol
acid citric 192,14 / mol

Acidul glicolic are un efect de exfoliere a cheratinei care îndepărtează cheratina veche prin slăbirea legăturii „lipidei intercelulare de cheratină” care leagă cheratinele, ducând la îmbunătățirea înfundării porilor .

În plus, atunci când este eliminată cheratina inutilă, ciclul de rotație, care este metabolismul pielii, este normalizat și se poate aștepta la îmbunătățirea acneei, a matității și a petelor .

Acțiunea și efectul peelingului chimic

Peeling chimic pentru ajustarea ciclului de rotație

Mecanismul cifrei de afaceri și cauza ciclului dezordonat

Epiderma pielii este compusă din straturi din partea de jos, inclusiv stratul bazal, stratul spinos, stratul granular și stratul cornos.

Există celule bazale în stratul bazal, iar celulele bazale se împart în celule keratinizate (keratinocite). Celulele bazale sunt numite "celule stem", deoarece se divid continuu pentru a produce celule keratinizate. După divizare, ele rămân în stratul bazal și continuă să se divizeze și să producă celule keratinizate.

În timp ce se împart și se diferențiază, celulele keratinizate formează un strat spinos, un strat granular și un strat excitat, se deplasează în sus și, în cele din urmă, se desprind. În acest fel, procesul de generare a celulelor bazale pentru a deveni keratinocite și descompunerea se numește „cifră de afaceri” și se spune că durează aproximativ 28 de zile .

Cifra de afaceri poate fi perturbată de îngrijirea excesivă a pielii, razele ultraviolete, polenul, stresul etc., care accelerează ciclul și scade diviziunea celulelor bazale odată cu îmbătrânirea, ceea ce încetinește ciclul .

De asemenea, acumularea de keratină veche perturbă ciclul de rotație .

În mod normal, pielea umană are o „funcție de barieră” care protejează pielea de stimulii externi precum razele ultraviolete și spălarea feței, dar atunci când ciclul de rotație este perturbat, „NMF” (NMF) care reține apa în keratinocite. (Factorul natural de hidratare), „lipida intercelulară de cheratină” care leagă cheratinele și „pelicula de ulei de piele” care împiedică evaporarea apei din piele sunt dezechilibrate, iar funcția de barieră este slăbită. Apoi, devine ușor să fie afectat de stimuli externi, cum ar fi razele ultraviolete și spălarea feței.

Efectul peelingului chimic multiplu

Prin îndepărtarea cheratinei vechi și tari cu peeling chimic și readucerea ciclului de rotație la normal, funcția de barieră a pielii funcționează normal și se poate aștepta să îmbunătățească matitatea, petele și uscăciunea.

Îmbunătățirea matității

Când ciclul de rotație este normalizat prin peeling chimic și celulele keratinizate care formează epiderma sunt generate în ciclul normal, NMF care reține conținutul de apă al keratinocitelor este generat și în ciclul normal, iar forma și dimensiunea sunt uniforme. Stratul cornos este format din celulele cornite .

Stratul cornos, care este format din keratinocite uniforme, transmite și reflectă cu ușurință lumina în interiorul pielii, făcând pielea să arate mai luminoasă și îmbunătățind matitatea pielii .

Îmbunătățirea petelor

Pigmentul de melanină care provoacă pete este produs în keratinocite produse în stratul bazal al epidermei. Absoarbe razele ultraviolete și devine maro, dar are o funcție de a proteja interiorul pielii și este inițial excretat din corp împreună cu keratina prin rotire.

Cu toate acestea, dacă ciclul de rotație este perturbat, pigmentul de melanină nu este descărcat și se acumulează în epidermă, provocând pete .

Când ciclul de rotație este normalizat prin peeling chimic, se promovează descărcarea de pigment de melanină acumulată , ceea ce duce la îmbunătățirea petelor .

Îmbunătățirea pielii uscate

Când ciclul de rotație este perturbat și echilibrul membranei sebacee, NMF și lipidelor intercelulare din stratul cornos este perturbat, se creează lacune între celule. Prin slăbirea funcției de barieră a pielii, aceasta devine mai susceptibilă la stimulii externi, cum ar fi razele ultraviolete, iar apa din stratul cornos se evaporă, uscând pielea .

Când ciclul de rotație este ajustat prin peeling chimic, funcția de barieră a pielii funcționează normal, ducând la îmbunătățirea pielii uscate.

Prevenirea acneei

Sebumul secretat din pori se amestecă cu transpirația și formează un film de sebum care previne evaporarea apei din piele. Cu toate acestea, atunci când cheratina se acumulează pe piele și stratul cornos devine mai gros, cheratina îngustează ieșirea porilor și sebumul se acumulează în pori.

Când sebumul care se acumulează în pori se întărește, acesta devine un dop de keratină și se formează prima etapă a acneei, comed (ridul feței).

Îndepărtarea keratinei cu peeling chimic poate preveni venirea, deoarece formează un film de sebum fără a acumula sebum în pori .

Peeling chimic care poate fi folosit pentru altele decât pentru față

Peelingul chimic poate fi utilizat nu numai pe față, ci și pe următoarele părți.

  • Decorte
  • înapoi
  • sân
  • Pe ambele coate
  • Sub ambele coate
  • Talie
  • Cur
  • genunchi
  • gleznă

De ce peelingul chimic nu poate fi singur

Este necesară o anumită cantitate de rezistență la acid pentru a îndepărta cheratina în zonele cu strat gros cornos, cum ar fi călcâiul, dar este dificil de reglat, iar peelingul chimic la talpa piciorului nu este comun.

Deoarece talpa piciorului are un amestec de părți groase și dure, cum ar fi călcâiul și părți subțiri și moi, cum ar fi banda de rulare și între degete, dacă înmuiați întreaga talpă cu acid, nu va fi călcâiul. De asemenea, poate elimina cheratina în zonele în care pielea este subțire și moale .

În plus, nu există glande sebacee pe tălpile picioarelor, iar funcția de barieră a pielii este slabă. În plus, este dificil să simțiți iritarea, deci este un loc predispus la arsuri chimice alcaline și acide. Prin urmare, chiar dacă este ineficient, înmuierea pe termen lung sau concentrația mare de medicamente pot provoca inflamații .

Deoarece Centrul Național de Viață este, de asemenea, furnizat cu informații despre accidentele care au provocat leziuni chimice ca urmare a utilizării produselor de îngrijire a picioarelor pe bază de acid [* 1], este necesar să se acorde suficientă atenție îngrijirii cu keratină efectuată acasă.

[* 1] Produse pentru îngrijirea picioarelor care utilizează arsuri chimice acide și dureri severe cu produse care solicită îngrijirea keratinei! (Pagina principală a Centrului Național de Viață)

Precauții înainte de a primi peeling chimic

În cazul peelingului chimic, dacă locul de tratament este deteriorat, medicamentul poate pătrunde adânc în piele și poate provoca inflamații, cum ar fi durerea și roșeața .

Prin urmare, vă rugăm să vă abțineți de la următoarele acțiuni atunci când primiți peeling chimic.

Zile până la tratament Note
Acum 3 zile Bărbierirea feței, ambalarea, îndepărtarea părului, spălarea feței
1 săptămână în urmă Aplicarea de medicamente externe pentru tratamentul acneei
acum 3 săptămâni Tan
Acum o lună Alte produse de peeling chimic, tratament cu laser, epilare electrică / cu ceară, marcă de artă

Precauții după primirea peelingului chimic

După ce ați primit peeling chimic, pielea va fi uscată și sensibilă și susceptibilă la iritații, așa că vă rugăm să vă abțineți de la următoarele acțiuni.

În plus, se recomandă utilizarea unei protecții solare timp de aproximativ o lună după procedură, deoarece este ușor să apară pete și uscăciune din cauza razelor ultraviolete.

Zile după tratament Note
Până o săptămână mai târziu Pachet, spălare, masaj, bărbierit, culoare permanentă, piscină / izvor fierbinte, băut intens
Până la 2 săptămâni mai târziu Tan excesiv
Până la o lună mai târziu Alte produse de peeling chimic, tratament cu laser, epilare electrică / cu ceară, marcă de artă

Cei care au nevoie de consultare cu un medic înainte de a primi peeling chimic

  • Sarcina / alăptarea
  • În timpul tratamentului cu herpes
  • Constituția keroidelor
  • Cei care au fost supuși tratamentului radiațional sau intervenției chirurgicale în decurs de 2 luni

Medicament peeling chimic utilizat în medicina japoneză de înfrumusețare

Există mai multe tipuri, iar medicamentul și concentrația utilizată depind de adâncimea pielii pe care doriți să o pătrundeți .

În plus, japonezii au un strat cornos mai subțire decât occidentalii, astfel încât se pot inflama și pot provoca erupții cutanate, pigmentare și durere . Prin urmare, agenții chimici de peeling utilizați în Japonia tind să fie utilizați la o concentrație mai mică decât agenții utilizați în străinătate.

Nivelul de peeling Nume Adâncimea de dezlipit Droguri utilizate Indicații
1 Strat superficial Stratul de corn Acid de fructe cu o concentrație de 20% până la 35%, acid salicilic Acid tricloric cu o concentrație de 10% până la 20% Acnee / acnee cicatrici pete de ficat de hrișcă
2 Strat superficial Stratul granular
3 Stratul de mijloc O parte a epidermei până la stratul de papilă dermică Acid glicolic cu o concentrație de 50% până la 70% Acid tricloric cu o concentrație de 35% până la 50% Pigmentarea petelor
Patru Adânc Epidermis la nivelul stratului de papilă dermică, strat reticular Baker Gordon fenol lichid (concentrație 88% sau mai mult) Riduri adânci Cicatrici acneice Pori mari Înfundare

Acidul glicolic poate fi ajustat în funcție de simptome

Principalii agenți peeling chimici din instituțiile medicale sunt acidul glicolic, salicilatul de macrogol și acidul lactic, dar cei mai frecvent utilizați sunt acidul glicolic și salicilatul de macrogol .

Pentru peeling cu acid glicolic , acidul glicolic și ajustatorul de ph pot fi amestecate, iar concentrația poate fi modificată în funcție de simptom . Prin urmare, în funcție de instituția medicală, este posibil să se formuleze medicamente în funcție de simptome și să le adapteze la diferite simptome.

Acidul glicolic poate elimina, de asemenea, cheratina prin îndepărtarea înfundării porilor, dar salicilatul de macrogol se leagă ușor de sebumul porilor și îndepărtează cheratina în timp ce dizolvă sebumul. De asemenea, tinde să fie mai puțin probabil să provoace efecte secundare decât acidul glicolic.

Un studiu de caz folosind 30% salicilat de macrogol preparat printr-o metodă specială pentru 436 de pacienți cu spută a arătat un nivel ridicat de siguranță fără efecte secundare după o medie de 5,9 tratamente.

Sursa : Liniile directoare pentru tratamentul psoriazisului vulgar / Journal of the Japanese Society of Dermatology / Vol. 118 (2008) No. 10

Cu toate acestea, este dificil să se formuleze acid salicilic și macrogol bazic, iar multe instituții medicale utilizează concentrații predeterminate, astfel încât simptomele aplicabile sunt mai restrânse decât cele ale acidului glicolic.

Acid glicolic cu rezistență diferită la descuamare în funcție de concentrație, valoarea ph și timpul de aplicare

Puterea peelingului variază în funcție de concentrația de acid glicolic, iar concentrația poate fi ajustată în funcție de starea pielii persoanei care primește tratamentul .

Cu toate acestea, asiaticii, inclusiv japonezii, au o piele mai subțire decât occidentalii, astfel încât acidul glicolic utilizat în instituțiile medicale japoneze poate fi exfoliat numai în stratul cornos la o concentrație de 10% până la 30%. Tinde să fie multe.

În funcție de instituția medicală, poate fi utilizată o concentrație fixă de acid glicolic, dar la efectuarea tratamentului după ajustarea concentrației, se efectuează un test de patch-uri pe pielea pacientului, având în vedere starea acneei și starea pielii. Cu toate acestea, medicul va judeca concentrația adecvată și va efectua tratamentul.

Nivelul de peeling Nume Adâncimea de dezlipit Droguri utilizate Indicații
1 Strat superficial Stratul de corn Acid de fructe cu o concentrație de 20% până la 35%, acid salicilic Acid tricloric cu o concentrație de 10% până la 20% Acnee / acnee cicatrici pete de ficat de hrișcă
2 Strat superficial Stratul granular
3 Stratul de mijloc O parte a epidermei până la stratul de papilă dermică Acid glicolic cu o concentrație de 50% până la 70% Acid tricloric cu o concentrație de 35% până la 50% Pigmentarea petelor

În plus, stratul de permeabilitate al acidului glicolic diferă în funcție nu numai de concentrație, ci și de valoarea „ph”, care indică dacă este acid sau alcalin și de momentul aplicării.

Având standardul 7, cu cât „ph” este mai scăzut , cu atât aciditatea este mai puternică și efectul de peeling este mai puternic și cu cât „ph” este mai mare, cu atât devine mai alcalin și cu atât este mai puțin efectul de peeling . Cu cât timpul de aplicare este mai mare, cu atât pielea pătrunde mai adânc, astfel încât tratamentul se efectuează prin ajustarea valorii ph și a timpului de aplicare.

În plus, dacă aplicați acid glicolic puternic acid cu o concentrație de 30% sau mai mare și o valoare ph de 2 sau mai mică pe piele, aceasta poate provoca iritarea pielii și poate provoca erupții cutanate sau durere, așa că trebuie să aveți grijă. ..

Acidul glicolic, care are efect bactericid, poate fi de așteptat să fie eficient împotriva acneei.

Acidul glicolic nu numai că îndepărtează înfundarea porilor, dar are și o acțiune bactericidă împotriva bacteriilor acneice , care este cauza acneei.

Acneea este o bacterie anaerobă care nu-i place oxigenul și crește în pori hrănindu-se cu sebum.

Prin urmare, peelingul chimic cu acid glicolic nu numai că îndepărtează cheratina și împiedică acumularea de sebum în pori, dar are și efectul bactericid al bacteriilor acneice, ceea ce face posibilă vizarea pielii mai puțin predispuse la acnee .

Se așteaptă să fie eficient pentru ridurile și pielea craterului

Peelingul chimic al glicolatului poate îmbunătăți și pielea craterului cauzată de riduri și acnee.

Pielea craterului este o afecțiune în care o cantitate mare de colagen etc. este prezentă din cauza inflamației acneei, iar stratul dermic care nu se răstoarnă are ca efect deteriorarea pielii.

Prin aplicarea acidului glicolic pe piele, se secretă o proteină numită „sadokină” care transmite informații între celule. Ca urmare, fibroblastele care produc colagen și acid hialuronic sunt stimulate pentru a promova producția de colagen etc., iar cantitatea de elastină care le leagă crește, de asemenea.

Prin producerea unei cantități mari de colagen și elastină, acesta duce la o calitate elastică a pielii, astfel încât se poate aștepta să îmbunătățească ridurile și craterele .

Agenți chimici de peeling utilizați pe lângă acidul glicolic

Acid salicilic

Acidul salicilic este un tip de BHA (beta hidroxi acid) și este un medicament solubil în grăsimi.

Peelingul chimic cu acid salicilic include salicilat de etanol și salicilat de macrogol, dar salicilatul de etanol este utilizat în mod obișnuit deoarece pătrunde adânc în piele și poate fi absorbit de sânge și poate provoca intoxicații cu salicil. Există satilat de macrogol.

Similar cu acidul glicolic, poate îmbunătăți acțiunea de peeling a keratinei care îndepărtează keratina și înfundarea porilor . În plus, are efectul de a înmuia substanța excitată și are un efect antibacterian împotriva agentului cauzator, cum ar fi bug-urile de apă, Hakusen, deci este utilizat și pentru tratamentul negilor, caracatițelor și urinei.

Diferența față de acidul glicolic

Acid glicolic Salicilat macrogol
Tipul de acid AHA BHA
Proprietăți acide Solubil în apă Solubil în grăsime
Caracteristică Exfolierea keratinei, slăbirea legăturii keratinei Peeling de keratină, înmuiere cu keratină
Efecte secundare Roșeață, durere, capace Rar roșiatic, dureros, ruginit

Acidul glicolic este un acid solubil în apă care se dizolvă cu ușurință în apă, în timp ce acidul salicilic este un acid solubil în grăsimi care se dizolvă ușor în grăsimi și poate elimina sebumul care are porii înfundați, deci se poate aștepta să îmbunătățească înfundarea porilor.

Combinația de acid salicilic și o bază macrogol solubilă în apă reduce absorbabilitatea transdermică, ceea ce indică gradul în care medicamentul se dizolvă în piele, împiedicând astfel medicamentul să pătrundă în straturi sub stratul cornos.

Deoarece medicamentul rămâne în stratul cornos, tinde să fie mai puțin predispus la inflamații, cum ar fi roșeață și durere cauzate de penetrarea profundă .

Acid lactic

Acidul lactic este un tip de AHA care este același cu acidul glicolic și, deoarece are o moleculă mai mare decât acidul glicolic, are o penetrare superficială în piele și acționează numai asupra stratului de suprafață al stratului cornos. Deoarece nu pătrunde adânc în piele, efectul de peeling cu keratină tinde, de asemenea, să fie ușor .

Prin urmare, această metodă este potrivită pentru persoanele care suferă peeling chimic pentru prima dată și pentru pielea sensibilă / uscată.

Acid tricloracetic (TCA)

Acidul tricloracetic, numit și TCA, este un acid solubil în apă.

Numărul de fibroblaste care produc colagen, acid hialuronic și elastină, care mențin fermitatea și elasticitatea pielii, scade odată cu înaintarea în vârstă. Atunci când numărul fibroblastelor scade, colagenul, acidul hialuronic și elastina scad, de asemenea, ceea ce face ca ridurile și căderea să apară.

Prin stimularea stratului dermic care conține fibroblaste cu acid tricloracetic, se produce o cantitate mare de colagen etc., care poate fi de așteptat să îmbunătățească ridurile și căderea .

Cu toate acestea, acidul tricloracetic poate provoca durere și pigmentare în timpul tratamentului atunci când este aplicat pe rase colorate, cum ar fi japonezii , dar este excesiv prin utilizarea unui medicament care conține concentrație mică de peroxid de hidrogen. Puteți suprima peelingul.

Masați coaja

Masajul peeling se referă la peeling chimic folosind un medicament numit PRX-T33, care este un produs al WiQo med din Italia, iar componentele sale principale sunt acidul tricloracetic și peroxidul de hidrogen cu concentrație scăzută.

În timp ce peelingul chimic cu doar acid tricloracetic dăunează epidermei și necesită pigmentare și perioade de nefuncționare , adăugarea de peroxid de hidrogen cu concentrație scăzută la acidul tricloracetic suprimă acțiunea de peeling a epidermei și extinde medicamentul până la stratul dermic. Prin infiltrare, promovează producția de colagen și elastină și promovează regenerarea pielii .

Soluție de fenol utilizată ca tratament pentru boli

Soluția de fenol este medicamentul cu cea mai puternică acțiune de peeling în peelingul chimic, iar medicamentul pătrunde în stratul reticular al stratului dermic.

Stratul dermic este împărțit în corpul papilar, stratul subpapilar și stratul reticular din partea superioară, deși limita nu este clară.

Stratul reticular este cel mai gros strat din stratul dermic și conține colagen, elastină care leagă colagenul și acidul hialuronic. Acest lucru adaugă fermitate și elasticitate pielii.

Permeabilitatea soluției de fenol în stratul reticulat promovează producerea de colagen, elastină și acid hialuronic.

Pentru pielea japoneză cu strat subțire cornos, utilizarea soluției de fenol poate crește timpii de nefuncționare, cum ar fi efecte secundare puternice, cum ar fi roșeață și durere , și pigmentare care devine ca un semn de arsură. Există .

Prin urmare, este rar utilizat în scopuri cosmetice, dar poate fi utilizat ca tratament pentru boli locale , cum ar fi keratoza solară, carcinomul cu celule bazale superficiale și boala Bowen.

Cu toate acestea, în străinătate, este utilizat pentru riduri profunde și tratamente lăsate cu anestezice.

Introducere de ioni care poate fi de așteptat să aibă un efect sinergic atunci când este utilizată în combinație cu peeling chimic

Introducerea ionilor este o procedură care permite vitaminei C și aminoacizilor, care sunt greu de inhalat prin piele, să pătrundă în piele trecând un curent slab .

Stratul cornos este acid și are mulți ioni pozitivi (+), dar din stratul de granule de sub stratul cornos, există ioni alcalini și negativi (-), iar între stratul cornos și stratul de granule. , Există un film electric subțire care se respinge reciproc și previne pătrunderea lichidelor de înfrumusețare.

Prin urmare, prin curgerea ionilor negativi (-) cu o mașină de introducere a ionilor, pelicula electrică a stratului cornos și a stratului de granule este slăbită, astfel încât lichidul de înfrumusețare etc. pătrunde în stratul de sub stratul cornos.

Prin utilizarea peelingului chimic pentru a îndepărta cheratina veche și apoi folosirea ei în combinație cu introducerea ionilor, rata de absorbție a ingredientelor active, cum ar fi vitamina C, care pătrunde în piele crește .

Ce trebuie să știți înainte de a face peeling cu acid glicolic

Taxa de peeling glicolat și numărul de tratamente

Peelingul cu glicolat poate fi tratat cel puțin o dată la două săptămâni și este posibil să simțiți efectul cu un singur tratament, dar primind un tratament regulat, schimbarea pielii Se poate aștepta să îmbunătățească pielea, care este mai puțin probabil să provoace acnee etc.

Acid glicolic Salicilat macrogol
De câte ori De 3 până la 10 ori De 3 până la 6 ori
Taxă unică 2.500 yeni la 20.000 yeni 5.500 yeni la 25.500 yeni

În ceea ce privește frecvența peelingului chimic, este de dorit să efectuați tratamentul o dată pe lună în funcție de ciclul de rotație a pielii.

Cu toate acestea, în cazul peelingului chimic cu acid glicolic, dacă nu există inflamații la nivelul pielii după tratamentul cu o concentrație scăzută, este posibil să o primiți la cel puțin 2 săptămâni după tratamentul anterior, la discreția medicului .

Deoarece peelingul chimic este un tratament medical gratuit, care nu este acoperit de asigurare, costul variază în funcție de instituția medicală și variază în funcție de simptome și loc, dar tinde să fie mai ieftin decât salicilatul de macrogol.

În plus, costul tratamentului combinat cu alte tratamente, cum ar fi introducerea ionilor, poate fi afișat, așa că vă rugăm să contactați fiecare instituție medicală pentru detalii despre cost.

Posibile complicații ale peelingului cu acid glicolic

Concentrația și valoarea ph ale acidului glicolic pot fi ajustate în funcție de simptome, dar dacă concentrația este crescută pentru a pătrunde profund medicamentul , pot apărea înmuierea și roșeața pielii .

Dacă aveți durere sau eritem după procedură, vă rugăm să consultați o instituție medicală.

Dacă locul de tratament este stimulat de razele ultraviolete sau de clorul utilizat în bazine, acesta poate provoca pigmentare sau inflamații, rezultând o erupție cutanată .

Prin urmare, este necesarluați măsuri precum utilizarea unei protecții solare după tratament pentru a preveni expunerea la razele ultraviolete .

Diferența dintre peeling care se poate face acasă și peeling chimic

Peelingul care se poate face acasă are o concentrație scăzută de medicament

Peelingul care se poate face acasă are o concentrație mai mică decât peelingul chimic care se face la instituțiile medicale și se face cu siguranță în minte.

În Japonia, acidul glicolic care conține o concentrație de 3,6% sau mai mult este desemnat ca „substanță dăunătoare” în conformitate cu legea otrăvirii. [* 3] Pentru a gestiona acidul glicolic care conține 3,6% sau mai mult, persoana care se ocupă de manipularea substanțelor dăunătoare, precum cei care au o calificare ca farmacist sau cei care au absolvit catedra legată de știința aplicată, este prevăzută de lege. Este necesară calificarea „ .

În plus, atunci când se utilizează „substanțe dăunătoare” în instituțiile medicale, se prevede clar în lege că acestea ar trebui să fie gestionate strict. [※ Patru]

[* 3] Revizuire parțială a Ordonanței pentru desemnarea substanțelor otrăvitoare și dăunătoare (Notificare) (site-ul web al Ministerului Sănătății, Muncii și Bunăstării)

[* 4] Legea privind controlul substanțelor otrăvitoare și dăunătoare

Tipuri de peeling pe care le poți face singur

Săpun peeling

Peelingul cu săpun este una dintre metodele de peeling ușor de utilizat acasă. Poate fi folosit în fiecare zi și poate fi folosit nu numai pe față, ci și pe întregul corp. AHA care conține acid glicolic și acid salicilic sunt utilizate ca ingrediente principale.

Gel peeling

Gelul peeling este un lichid care se freacă pe piele pentru a forma bulgări albi care încurcă cheratina veche și murdăria.

Componentele principale ale peelingului pe gel sunt un agent de gelifiere care se întărește atunci când este supus frecării și un agent tensioactiv cationic care are efect sterilizant și bactericid, dar există și peeling pe gel care conține AHA și acid salicilic.

Peeling chimic cu medicamente cu concentrație ridicată la instituțiile medicale

Peelingul chimic efectuat la o instituție medicală are o concentrație mai mare de medicament utilizat decât peeling-ul efectuat acasă, deci se poate aștepta la un efect mai mare.

Peelingul glicolat poate ajusta concentrația medicamentului în funcție de starea pielii și de simptome, astfel încât să puteți efectua tratamentul care se potrivește pielii.

Peelingul chimic folosind medicamente cu concentrație ridicată este o practică medicală. În cazul unei instituții medicale, chiar dacă apar simptome grave, precum roșeață și erupții cutanate în timpul peelingului, vor fi luate măsuri adecvate, iar reacția acidului glicolic poate fi oprită cu neutralizatorul alcalin „neutralizant”. Poți .

Orice instituție medicală care poate manipula agenți de peeling cu concentrație ridicată se poate spune că poate primi un tratament eficient și sigur.

(Actualizat în ianuarie 2021)

0
0

SHARE