• HOME

This article has been translated. For the original please click here.

Efectul peelingului chimic al acidului salicilic și diferența față de acidul lactic și acidul gli...

0
0

SHARE

Efectul peelingului chimic al acidului salicilic și diferența față de acidul lactic și acidul glicolic

Peelingul chimic este o procedură care folosește substanțe chimice pentru a elimina cheratina veche și pentru a îmbunătăți calitatea pielii . Prin dezlipirea cheratinei, se poate aștepta îmbunătățirea diferitelor simptome.

Deoarece există diferite tipuri de agenți de peeling chimici, este eficient să utilizați agenți diferiți în funcție de problemele pielii. Acidul salicilic este unul dintre medicamente .

Peelingul care se poate face acasă conține și acid salicilic, dar efectul este ușor în comparație cu peelingul chimic la instituțiile medicale și se poate spune că este mai ușor să obțineți efectul dacă primiți tratament la o instituție medicală. Este sigur să verificați în prealabil de ce efectele sunt diferite între domiciliul dvs. și instituția medicală și efectele secundare care apar rar.

De asemenea, cunoscând diferențele și caracteristicile acidului salicilic în comparație cu alte medicamente, cum ar fi acidul glicolic și acidul lactic, puteți primi tratamentul care vi se potrivește.

Caracteristicile și acțiunea acidului salicilic

Acidul salicilic este un tip de betahidroxi acid numit BHA

Acidul salicilic este un tip de beta-hidroxi acid numit BHA. Se folosește ca agent de peeling chimic deoarece are un „ efect keratolitic ” care slăbește legătura dintre keratine pe partea exterioară a pielii, un „efect de înmuiere a keratinei” care înmoaie keratina și un „efect antiinflamator” care suprimă inflamația .

În străinătate, este utilizat în tratamentele de peeling chimic fără diluarea acidului salicilic, dar din moment ce grosimea pielii orientale este mai subțire decât cea a occidentalilor, acidul salicilic pătrunde cu ușurință adânc în piele și există riscul de durere. Din acest motiv, „Macrogol salicilatul” , care este un amestec cu Macrogol, este utilizat în mod obișnuit în Japonia .

Înainte de dezvoltarea salicilatului de macrogol, a fost utilizat salicilatul de etanol amestecat cu etanol, dar, deși pătrunde adânc în piele și este extrem de eficient , poate pătrunde și în sânge și poate provoca intoxicații cu acid salicilic. Am fost evitat .

Prin urmare, a fost dezvoltat un nou agent de peeling chimic care absoarbe acidul salicilic în polietilen glicol, cunoscut și sub numele de macrogol, care este acum folosit ca acid salicilic macrogol.

Acid salicilic utilizat în alte scopuri decât peelingul chimic

Acidul salicilic are un efect de înmuiere a cheratinei care înmoaie cheratina și un efect antibacterian împotriva agentului cauzator al insectelor de apă, Hakusen, deci nu este folosit doar ca agent de peeling chimic, ci și ca „Uonome” și „Uonome” care pot fi produse de cheratina tare. Pe lângă tratamentul caracatiței, este folosit și ca ingredient în unguente și benzi utilizate pentru tratarea bug-urilor de apă .

Acțiunea și efectul peelingului chimic

Principala acțiune a peelingului chimic este de a îndepărta keratina de pe piele , ceea ce poate fi de așteptat să normalizeze ciclul de rotație, care este metabolismul pielii și să restabilească funcția originală a pielii .

Promovarea cifrei de afaceri

Structura pielii și mecanismul de rotație

De jos, epiderma este stratificată cu un strat bazal, un strat spinos, un strat granular și un strat excitat, iar grosimea medie a japonezilor este de aproximativ 0,2 mm.

În stratul bazal, există celule care produc celule keratinizate (keratinocite) numite celule bazale și sunt numite „celule stem” deoarece continuă să producă celule keratinizate.

Celulele keratinizate repetă „diferențierea” pentru a avea un rol specific și se deplasează în sus formând un strat spinos, un strat granular și un strat excitat și, în cele din urmă, devin un keratinocit fără nucleu. Procesul de transformare a celulelor keratinizate în keratinocite se numește „keratinizare”.

Cifra de afaceri este metabolismul pielii și durează aproximativ 28 de zile pentru a genera celule bazale, a deveni keratinocite și a se dezlipi . Keratinizarea face parte din procesul de rotație.

Îngrijirea excesivă a pielii, razele ultraviolete, polenul etc. provoacă perturbarea cifrei de afaceri. Va duce la probleme .

Îmbunătățirea pielii uscate

Când ciclul de rotație este restabilit la normal prin peeling chimic, puteți preveni uscarea pielii. Motivele pentru pielea uscată includ mărirea stratului cornos, întreruperea funcției de barieră a pielii și dimensiunea inegală a keratinocitelor.

În stratul cornos, factorul natural de hidratare „NMF” (factorul natural de hidratare) care reține apa în celulele cornene, „pelicula de ulei de piele” care împiedică evaporarea apei din piele, și „lipida intercelulară de cheratină” care leagă celulele cornite. Prin ajustarea acestor echilibre, funcția de barieră care protejează pielea de stimulii externi, cum ar fi razele ultraviolete și polenul, este menținută.

Cu toate acestea, dacă ciclul de rotație este perturbat și producția de celule keratinizate este accelerată, producția de NMF este, de asemenea, accelerată. Aceasta produce NMF imatur cu mai puțină apă decât în mod normal, rezultând keratinocite cu conținut și formă de apă diferite.

Când pielea devine inegală datorită acumulării de keratinocite cu diferite forme, echilibrul NMF, membranei sebacee și lipidelor intercorneocitare este perturbat, funcția de barieră se deteriorează, apa se evaporă și pielea devine mai ușor de uscat .

Îmbunătățirea matității și petelor

Când ciclul de rotație este perturbat, se acumulează cheratina veche și de dimensiuni neuniforme, iar lumina nu trece prin interiorul pielii și este mai puțin probabil să se producă reflexie, ceea ce face pielea să pară plictisitoare .

Prin ajustarea ciclului de rotație, NMF în celulele excitate este generat, de asemenea, în ciclul normal, iar stratul excitat este format din celulele excitate uniforme . Apoi, lumina poate trece cu ușurință și lumina este reflectată în interiorul pielii, făcând pielea să pară mai strălucitoare.

În plus, atunci când ciclul de rotație este ajustat prin peeling chimic, pigmentul de melanină este descărcat împreună cu cheratina, despre care se poate aștepta să îmbunătățească petele .

Petele, cunoscute și sub numele de grupuri de pigmenți senili, sunt cauzate de acumularea de pigmenți de melanină cauzată de expunerea pe termen lung la razele ultraviolete.

Când sunt expuse la lumina UV, melanocitele din stratul bazal produc pigmenți de melanină pentru a proteja pielea. În mod normal, pigmentul de melanină este dezlipit împreună cu cheratina, dar dacă ciclul de rotație este perturbat, pigmentul de melanină nu se descarcă și se acumulează în piele, deci apare ca o pată.

Îmbunătățirea ridurilor fine și a pielii craterului

În funcție de agentul peeling chimic, se poate aștepta să fie eficient în îmbunătățirea ridurilor fine și a pielii craterului.

Pielea este compusă din stratul de epidermă, stratul de dermatită și grăsimea subcutanată din exterior. Există o scădere.

Pielea craterului este o afecțiune în care stratul dermic, care nu suferă o rotație asemănătoare epidermei, este deteriorat și pielea devine inegală și este cauzată în principal de inflamația acneei .

Când agentul peeling chimic pătrunde în stratul dermic, fibroblastele care produc acid hialuronic, colagen și elastină sunt activate, ducând la îmbunătățirea ridurilor fine și a pielii craterului.

Cu toate acestea, pentru ridurile profunde și craterele care sunt dificil de îmbunătățit cu peeling chimic, pot fi recomandate alte tratamente, cum ar fi tratamentul cu laser și injecția.

Îmbunătățește porii evidenți și netezește textura pielii

Există caneluri fine pe suprafața pielii numite „caneluri ale pielii”. Canelurile pielii se intersectează într-un model de plasă, iar partea care este înconjurată de canelurile pielii și este înaltă se numește „dealul pielii”. „Textura pielii este în ordine” înseamnă că canelurile pielii sunt înguste și dealurile pielii sunt de aceeași dimensiune.

Porii sunt localizați la intersecția canelurii pielii și a dealului pielii, iar porii nu sunt la fel de vizibili ca pe o piele bine texturată.

Când cantitatea de apă este scăzută și se acumulează cheratina veche, textura devine aspră și porii devin vizibili . Prin urmare, dacă cheratina veche este îndepărtată prin peeling chimic și se formează un strat de cheratină cu un conținut suficient de apă, textura va fi îmbunătățită și porii vor fi mai puțin vizibili.

Îmbunătățirea băuturilor alcoolice

Alcoolul este o afecțiune în care o față roșiatică durează mult timp, în special pe obraji și pe frunte. Cauza alcoolului nu este clară, dar se crede că se datorează factorilor genetici, anomaliilor imune de pe suprafața pielii feței, infecțiilor bacteriene și creșterii paraziților.

Deși nu a fost stabilită nicio vindecare radicală și se spune că peelingul chimic poate îmbunătăți starea, administrarea de antibiotice și tratamentul cu laser sunt frecvente.

Prevenirea acneei

Sebumul secretat din pori acoperă pielea și formează un film de sebum care se amestecă cu transpirația și previne evaporarea apei. Cu toate acestea, atunci când cheratina se acumulează, porii sunt închise, iar sebumul se acumulează în pori, rezultând comed (menpo), care este o acnee timpurie înainte ca inflamația să apară ca dop de keratină .

Atunci când porii sunt înfundați, bacteriile acneice care se hrănesc cu sebum proliferează și provoacă inflamații, care agravează acneea.

Când se efectuează peeling chimic pentru a îndepărta keratina acumulată, se scoate și dopul de keratină, despre care se poate spune că previne acneea timpurie .

În plus, prin utilizarea unui agent de peeling chimic care are ca efect uciderea bacteriilor acneice, se poate aștepta să fie eficient împotriva acneei inflamate.

Locurile și măsurile de precauție care pot fi efectuate prin peeling chimic

Zona în care este posibilă descuamarea chimică

Peelingul chimic poate fi aplicat pe următoarele zone, pe lângă față.

  • Decorte
  • înapoi
  • sân
  • Ambele coate
  • Talie
  • Cur
  • genunchi
  • gleznă

Acțiuni pentru a se abține înainte de peeling chimic

Când se aplică peeling chimic atunci când pielea este inflamată, medicamentul pătrunde adânc în piele și poate provoca roșeață și durere . Prin urmare, evitați iritarea pielii cu aproximativ o lună înainte de a primi tratamentul.

Zile până la tratament Note
Acum o lună Peeling chimic, epilare electrică / cu ceară, machiaj artistic, tratament cu laser
acum 3 săptămâni Tan
1 săptămână în urmă Utilizarea medicamentelor externe pentru tratamentul acneei
Acum 3 zile Împachetați, radeți, curățați spălarea feței

Acțiuni pentru a se abține după peeling chimic

Vă rugăm să rețineți următoarele, deoarece pielea este predispusă la uscăciune și iritare după peeling chimic.

În plus, se recomandă utilizarea unei creme de protecție solară timp de o lună după tratament, deoarece razele ultraviolete și frecarea sunt ușor afectate de stimuli externi și este posibil să apară pete.

Zile de la procedură Note
Până la o lună mai târziu Peeling chimic, epilare electrică / cu ceară, machiaj artistic, tratament cu laser
Până la 2 săptămâni mai târziu Tan excesiv
Până o săptămână mai târziu Piscină / izvor fierbinte, băut abundent, pachet, spălare, bărbierit, masaj, culoare permanentă

Cei care au nevoie de consultarea unui medic atunci când primesc peeling chimic

  • În timpul tratamentului cu herpes
  • Constituția keroidelor
  • Sarcina / alăptarea
  • Cei care au fost supuși tratamentului radiațional sau intervenției chirurgicale în decurs de 2 luni
  • Cei care au tulburări de senzație de durere / paralizie nervoasă la locul tratamentului
  • Cei care au umflături plate la locul tratamentului

Salicilatul de macrogol este eficient în ameliorarea acneei

Salicilatul de macrogol este o combinație de acid salicilic și bază macrogol și este utilizat în principal în Japonia . Acidul salicilic este ușor recristalizat atunci când este ajustat și neutralizat și este dificil de formulat, prin urmare, acidul salicilic este utilizat la o concentrație predeterminată de 30% și ph de 1,7 .

Similar cu alți agenți de peeling chimici, se poate aștepta ca peelingul chimic cu acid salicilic să îmbunătățească pielea uscată, matitatea / petele, ridurile și pielea craterului, problemele porilor și alcoolul . Mai presus de toate, se spune că este eficient în îmbunătățirea acneei .

Deoarece acidul salicilic este solubil în grăsimi și ușor solubil în grăsimi, poate dizolva dopurile de keratină care sunt înfundate în pori și, îmbunătățind înfundarea porilor, duce la îmbunătățirea acneei .

Nu numai că îmbunătățește acneea, dar are și efectul de a îndepărta keratina, astfel încât să poți viza o piele mai puțin predispusă la acnee prin prevenirea înfundării porilor .

Motive pentru care roșeața și durerea sunt mai puțin probabil să apară cu salicilat de macrogol

Prin combinarea acidului satilic cu baza macrogolului, acesta nu pătrunde în straturile de sub stratul cornos, astfel încât tinde să fie mai puțin predispus la roșeață și durere cauzate de penetrarea profundă a medicamentului .

Deoarece stratul cornos este foarte solubil în grăsimi în ansamblu, are o afinitate ridicată cu acidul salicilic solubil în grăsimi și tinde să fie ușor absorbit de piele.

Când acidul salicilic pătrunde adânc în piele, acesta poate fi absorbit în sânge din glandele sebacee și poate provoca intoxicații cu salicil. Prin urmare, este necesar să reduceți absorbția în piele pentru o utilizare sigură.

Pentru ca medicamentul să pătrundă numai în stratul cornos, este necesar să se crească afinitatea dintre acidul salicilic și baza care trebuie amestecată și să se mențină acidul salicilic în bază.

Baza de macrogol utilizată în salicilatul de macrogol este o bază solubilă în apă care nu este absorbită prin piele. Prin urmare, prin amestecarea acestuia cu acidul salicilic, care este ușor absorbit de piele, acidul salicilic trebuie păstrat în baza macrogolului. Este posibil .

Prin urmare, baza macrogolului este utilizată pentru acidul salicilic.

Ce trebuie să știți înainte de a face salicilat de macrogol

Numărul și prețul salicilatului de macrogol

Salicilatul de macrogol poate fi primit practic o dată la două săptămâni până la o lună . Este posibil să simțiți efectul imediat, dar dacă primiți un tratament regulat, ciclul de rotație va fi ajustat și vă puteți aștepta la îmbunătățirea calității pielii .

Salicilatul de macrogol este o practică liberă și nu este acoperit de asigurare, astfel încât costul variază în funcție de instituția medicală. În plus, poate fi combinat cu un alt tratament, cum ar fi introducerea ionilor, așa că vă rugăm să contactați fiecare instituție medicală înainte de tratament pentru costuri detaliate.

Salicilat macrogol
Taxă unică 5.500 yeni la 25.500 yeni
De câte ori De 3 până la 6 ori

Numărul de tratamente poate varia în funcție de starea pielii și de acnee.

Complicații posibile după salicilat de macrogol

Salicilatul de macrogol nu are perioade de nefuncționare și reacționează numai la stratul cornos, astfel încât tinde să aibă mai puține efecte secundare, cum ar fi roșeață și durere cauzate de pătrunderea medicamentului adânc în piele.

Aveți grijă imediat după tratamentul cu salicilat de macrogol

După tratamentul salicilatului de macrogol, nu există aproape nicio problemă în viața de zi cu zi, dar vă rugăm să urmați instrucțiunile medicului instituției medicale și să acordați atenție următoarelor.

      • Spălarea feței / băii

Este posibil din zi, dar aveți grijă să nu frecați locul de tratament. Cu toate acestea, evitați saunele fierbinți și scăldatul la temperaturi transpirate timp de aproximativ 3 zile pentru a evita îmbunătățirea circulației sângelui.

      • face

În funcție de instituția medicală, machiajul poate fi aplicat imediat după procedură. Vă rugăm să ne contactați în avans, deoarece depinde de instituția medicală.

      • mişcare

Exercițiile ușoare care nu transpira pot fi efectuate din aceeași zi, iar acțiuni care activează circulația sângelui, cum ar fi exerciții fizice intense, pot fi efectuate începând cu ziua următoare. Vă rugăm să vă abțineți de la utilizarea piscinei timp de o săptămână după procedură, deoarece iritația cauzată de clor poate provoca pigmentare.

      • Bând

Puteți bea din zi, dar vă rugăm să vă abțineți să beți prea mult în ziua respectivă, deoarece va duce la o promovare excesivă a circulației sângelui.

Fluxul de tratament

(1) Consiliere

Vom verifica starea pielii și ne vom pregăti pentru tratament.
Dacă trebuie să consultați un medic, vă rugăm să consultați în momentul consilierii.

(2) Spălarea feței

Dacă purtați machiaj, trebuie să îl scoateți înainte de procedură.

(3) Tratament peeling

Timpul de aplicare a salicilatului de macrogol este de aproximativ 5 minute.

(4) Răcire

Ștergeți salicilatul de macrogol și răciți zona afectată, dacă este necesar.

Agenți chimici de peeling, alții decât salicilatul de macrogol

Nivelul de peeling Nume Adâncimea de dezlipit Droguri utilizate Indicații
1 Strat superficial Stratul de corn Acid de fructe cu o concentrație de 20% până la 35%, acid salicilic Acid tricloric cu o concentrație de 10% până la 20% Acnee / acnee cicatrici pete de ficat de hrișcă
2 Strat superficial Stratul granular
3 Stratul de mijloc O parte a epidermei până la stratul de papilă dermică Acid glicolic cu o concentrație de 50% până la 70% Acid tricloric cu o concentrație de 35% până la 50% Pigmentarea petelor
Patru Adânc Epidermis la nivelul stratului de papilă dermică, strat reticular Baker Gordon fenol lichid (concentrație 88% sau mai mult) Riduri adânci Cicatrici acneice Pori mari Înfundare

Acid glicolic

S-a spus că peelingul chimic este contraindicat pentru rasa galbenă, dar din moment ce siguranța și eficacitatea acidului glicolic au fost confirmate în Statele Unite, peelingul chimic a devenit răspândit și în Japonia.

Acidul glicolic, ca și salicilatul de macrogol, este un medicament utilizat în mod obișnuit .

Acidul glicolic este un tip de a-hidroxi acid numit AHA, iar AHA se mai numește acid din fructe deoarece este adesea conținut în fructe.

Acidul glicolic poate fi ajustat în concentrație și ph în funcție de starea și simptomele pielii .

În plus față de ajustarea concentrației și a pH-ului, adâncimea de penetrare a medicamentului variază în funcție de timpul de aplicare pe piele, deci este potrivit pentru diferite simptome, dar atunci când se aplică acid glicolic cu concentrație mare, apar dureri, roșeață și pigmentare. Poate apărea .

Diferența față de salicilatul de macrogol

Salicilat macrogol Acid glicolic
Tipul de acid BHA AHA
Proprietăți acide Solubil în grăsime Solubil în apă
Efecte secundare Rar roșiatic, dureros, ruginit Roșeață, durere, capace
Caracteristică Peeling de keratină, înmuiere cu keratină Exfolierea keratinei, slăbirea legăturii keratinei

Acidul salicilic este solubil în grăsimi, care este ușor solubil în sebum, în timp ce acidul glicolic este solubil în apă, care este ușor solubil în apă. La fel ca acidul salicilic, are un efect de exfoliere a keratinei, astfel încât să puteți elimina keratina prin aplicarea unui medicament .

Deoarece stratul cornos este extrem de lipofil, se poate spune că acidul salicilic, care este lipofil, are o afinitate mai mare decât acidul glicolic. Pe de altă parte, deoarece are o afinitate mare cu stratul cornos, este ușor absorbită de piele și, dacă pătrunde adânc, poate provoca otrăvirea cu acid salicilic și este utilizată în combinație cu macrogolul, care este o bază solubilă în apă.

Diferența majoră față de acidul glicolic este că poate fi utilizat singur fără a fi amestecat cu baza, iar acidul salicilic nu trebuie ajustat în concentrație. În plus, timpul de aplicare pe piele este fixat la aproximativ 5 minute și, chiar dacă este aplicat pentru o anumită perioadă de timp sau mai mult, adâncimea de penetrare a medicamentului nu se modifică, astfel încât roșeața și durerea cauzate de penetrarea profundă tind să fie mai puțin probabil să apară. Există .

Deoarece acidul glicolic are efectul de a ucide bacteriile acneei care cauzează acneea, nu numai că elimină sebumul acumulat în pori, ci și ucide bacteriile acneei, urmărind o calitate a pielii care este mai puțin probabil să provoace acnee. Eu voi.

Acid lactic

La fel ca acidul glicolic, acidul lactic este un tip de AHA și, deoarece are o moleculă mai mare decât acidul glicolic, pătrunde în piele superficial și medicamentul rămâne doar pe stratul de suprafață al stratului cornos, astfel încât efectul este ușor .

Prin urmare, este un peeling chimic ușor de realizat pentru cei care primesc peeling chimic pentru prima dată, pentru cei care doresc să albească și pentru cei care nu au acid glicolic sau acid salicilic pe piele.

Acid tricloracetic

Pe măsură ce fibroblastele scad odată cu înaintarea în vârstă, colagenul scade și el, dar atunci când se efectuează peeling chimic cu acid tricloracetic, medicamentul pătrunde în stratul dermic conținând fibroblaste, deci colagen etc. Promovează producția de acid hialuronic și elastină, ducând la ameliorarea ridurilor și a lăsării .

Cu toate acestea, descuamarea pielii colorate numai cu acid tricloracetic poate provoca pigmentare și durere .

Masați coaja

Masajul peeling este un agent de peeling chimic ale cărui componente principale sunt acidul tricloracetic și peroxid de hidrogen cu concentrație scăzută și se referă la peelingul chimic folosind o substanță chimică numită PRX-T33 de la WiQo med din Italia.

Prin adăugarea de peroxid de hidrogen cu concentrație scăzută la acidul tricloracetic, medicamentul poate pătrunde în stratul dermic în timp ce suprimă acțiunea de exfoliere a keratinei epidermei, promovează producția de colagen și acid hialuronic și promovează regenerarea pielii .

Acidul tricloracetic singur provoacă durere și roșeață, dar prin adăugarea de peroxid de hidrogen cu concentrație scăzută, este posibil să se promoveze producția de colagen fără a provoca acțiunea de îngheț care se desprinde de pe piele.

Soluție de fenol

Se spune că primul peeling chimic din Japonia este soluția de fenol, care are cel mai puternic efect.

Deoarece medicamentul pătrunde în stratul dermic, soluția de fenol promovează producerea de acid hialuronic, colagen și elastină, dar atunci când soluția de fenol este utilizată pentru japonezi cu strat subțire cornos, apar efecte puternice, precum roșeață și durere. , Timpul de nefuncționare tinde să fie lung .

Deoarece este cel mai eficient peeling chimic, este rar utilizat în scopuri cosmetice în Japonia, dar este adesea folosit pentru a trata boli precum cancerul superficial cu celule bazale, keratoza solară și boala Bowen. Există.

Diferența dintre peeling chimic și peeling care se poate face acasă

Peelingul chimic este o practică medicală

Societatea japoneză de dermatologie a declarat în mod clar că peelingul chimic este o practică medicală, iar peelingul chimic trebuie efectuat de către medic și sub supravegherea acestuia .

Peelingul care se poate face acasă are o acțiune ușoară de peeling

Unele produse conțin, de asemenea, acid glicolic sau acid salicilic pentru peeling care poate fi efectuat acasă. Agenții de peeling disponibili comercial sunt vândute la o concentrație mai mică decât peelingul primit la instituțiile medicale din punct de vedere al siguranței, deci acțiunea de peeling cu keratină este mai ușoară decât cea a peelingului chimic.

Întrucât acidul glicolic conținând o concentrație de 3,6% sau mai mult este desemnat drept „ dramă otrăvitoare ”, este o „dramă” care poate fi obținută de cei care au finalizat departamentul legat de știința aplicată, farmaciști etc. Numai persoana care deține calificarea de „Manager de manipulare” o poate gestiona . Prin urmare, este dificil să obțineți un agent de peeling care conține 3,6% sau mai mult acid glicolic în afara instituțiilor medicale.

Conform Legii standardelor cosmetice, concentrația de acid salicilic care poate fi adăugată la produsele cosmetice disponibile în comerț este de până la 0,2% din formulare .

Agenții de peeling care pot fi obținuți prin import privat din străinătate pot conține 3,6% sau mai mult acid glicolic și 0,2% sau mai mult acid salicilic, iar transferul sau vânzarea către alții este interzis prin lege. Poate fi utilizat chiar de către cumpărător. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă când îl utilizați, deoarece poate provoca roșeață și durere .

Tipuri de peeling pe care le poți face singur

Săpun peeling

Peelingul cu săpun este o metodă simplă de peeling care poate fi utilizată nu numai pe față, ci și pe întregul corp și poate fi utilizată în fiecare zi.AHA și acidul salicilic sunt incluse ca agenți de peeling.

Gel peeling

Gelul de peeling este compus în principal dintr-un agent de gelifiere care se întărește atunci când este supus frecării și un agent tensioactiv care are un efect sterilizant și bactericid. Când este frecat pe piele prin acțiunea agentului de gelifiere, devine o masă albă și devine excitat. Peeling care încurcă sebumul.

Unele produse peeling pe gel conțin AHA și acid salicilic.

Introducere de ioni care poate fi de așteptat să aibă un efect sinergic atunci când este utilizată în combinație cu peeling chimic

Introducere ionică_ structură a pielii care poate fi de așteptat să aibă un efect sinergic atunci când este utilizată în combinație cu peeling chimic

Prin îndepărtarea cheratinei prin peeling chimic, funcția originală a pielii poate fi restabilită, dar după ce a primit peeling chimic, pielea este foarte sensibilă și ușor iritată, așa că asigurați-vă că hidratați și aveți grijă de ea după aceea. Trebuie să o faci.

Cu toate acestea, loțiunea și lichidele de înfrumusețare pe care le folosim de obicei pătrund numai în stratul cornos, nu în straturile de sub stratul cornos.

Prin urmare, în funcție de instituția medicală, introducerea ionului care permite ingredientelor active ale pielii, cum ar fi vitamina C și aminoacizii să pătrundă în piele, poate fi combinată cu peeling chimic.

Introducerea ionilor este o procedură care permite aminoacizilor și vitaminei C, care sunt greu de inhalat prin piele, să pătrundă în piele trecând un curent slab .

Stratul cornos este acid și bogat în ioni pozitivi, în timp ce straturile de sub stratul granular sunt alcaline și bogate în ioni negativi. Prin urmare, deoarece există o peliculă electrică subțire între stratul cornos și stratul de granule, acestea se resping reciproc, ceea ce face dificilă pătrunderea lichidelor de înfrumusețare sub stratul de granule.

Prin trecerea unui curent slab cu mașina de introducere a ionilor, repulsia dintre stratul cornos și stratul de granule este slăbită, ceea ce facilitează pătrunderea lichidelor de înfrumusețare.

Dacă sunteți o instituție medicală, puteți viza un efect sinergic în combinație cu alte tratamente precum peelingul chimic și introducerea ionilor și puteți spune că puteți primi un tratament eficient de peeling chimic .

0
0

SHARE